Myy meille ylimääräinen sähkösi!

Onko sinulla aurinko- tai tuulivoimala tontillasi? Varmista, ettei tuottamasi aurinko- tai tuulisähkö mene harakoille! Jos tuotat enemmän sähköä kuin ehdit kuluttaa, voit myydä sähköverkkoon syöttämäsi energian meille, jos olet sähkönmyyntiasiakkaamme. Me ostamme tuottamasi ylijäämäsähkön.

Parhaan edun saat tuotannostasi, jos pystyt käyttämään suurimman osan sähköstä itse. Silloin korvaat omalla tuotannollasi sähkön hinnan lisäksi myös sähkön siirtomaksun ja sähköveron osuudet.

Aurinkopaneelien tai pienen tuulivoimalan tuottamaa ylijäämäsähköä voi myydä, kun järjestelmä on hyväksytty ja liitetty sähköverkkoon. Sähkön syöttäminen verkkoon on kielletty, ellei sähkölle ole ostajaa. Paikallinen jakeluverkkoyhtiö vastaa sähkönsiirrosta ja -mittaroinnista sekä pientuotantolaitteiston verkkoon liittämisestä. Jakeluverkkoyhtiötä ei voi vaihtaa eikä kilpailuttaa.

Edellytykset ylijäämäsähkösi myynnille Sallila Energialle

  • Sinulla on voimassaoleva tuotannon verkkopalvelusopimus (riippuen tuotantolaitoksen koosta ja liittämiskohdasta) ja tuotannon liittymissopimus paikallisen jakeluverkon haltijan kanssa.
  • Sinulla on voimassaoleva sähkönmyyntisopimus Sallila Energian kanssa. Tällä sopimuksella ostat meiltä sähköä silloin, kun oma pientuotantosi ei riitä kattamaan kulutusta.
  • Sinulla on Sallila Energian kanssa voimassaoleva sopimus ylijäämäsähkön ostamisesta.
  • Olet sähkön nettokuluttaja eli vuositasolla ostamasi sähkönmäärä on suurempi kuin meille myymäsi sähkö.

Kohteessa tulee olla etämittaus ja kaksisuuntainen mittalaite, joka mittaa erikseen verkkoon syötetyn ja sieltä otetun energian. Paikallisen jakeluverkonhaltijan tulee kyetä toimittamaan Sallila Energialle verkkoon siirretyn sähkön määrä tunnin tai 15 minuutin tarkkuudella

Tutustu sopimusehtoihin

Pientuotantosähkön hyvitys

Maksamme sinulle ylijäämäsähköstä sähkön spot-hintaan sidotun korvauksen vähennettynä marginaalillamme. Pientuottajan tuottama sähkö hyvitetään normaalin Sallila Energia Oy:n sähkölaskun yhteydessä. Hyvitysperuste on yhden kuukauden pientuotannon sähkömäärä. Tuotannosta maksettava hinta on Nord Poolissa noteeratun Suomen hinta-alueen tuntinoteerattu SPOT-hinta vähennettynä 0,25 snt/kWh.