Sujuvasti e-laskulla

E-lasku on pankkien kehittämä sähköinen lasku, jonka laskuttaja toimittaa suoraan vastaanottajan verkkopankkiin. Laskussa ovat valmiina kaikki tiedot, joten sinun tarvitsee ainoastaan tarkistaa sekä hyväksyä lasku. Näin säästät aikaa ja vaivaa sekä vältät kirjoitusvirheet. Samalla säästät myös ympäristöä, kun luovut paperisista laskuista.

Saat e-laskun vaivattomasti käyttöösi oman verkkopankkisi kautta. Mikäli et vielä ole verkkopankkiasiakas, pankkisi antaa sinulle pankkitunnukset ja opastaa verkkopankin käyttöön. Sitten voitkin jo vaihtaa sähkölaskusi e-laskuksi.

Kätevimmin otat e-laskun käyttöösi laskun maksamisen yhteydessä valitsemalla laskujen toimitustavaksi jatkossa e-laskun. Verkkopankista löydät tarvitsemasi tiedot ja ohjeet.

Pankki ilmoittaa Sallilaan, että olet hyväksynyt e-laskutuksen. Sinun ei tarvitse ottaa meihin erikseen yhteyttä. Siirrämme sinut e-laskuun mahdollisimman nopeasti; laskutusrytmistä riippuen saatat vielä saada yhden paperilaskun.

Pankki välittää laskusi suoraan verkkopankkiisi. Halutessasi saat ilmoituksen verkkopankkiisi saapuneista laskuista joko sähköpostiin tai tekstiviestillä. Tarkista laskun sisältö ja hyväksy maksettavaksi tai ota meihin yhteyttä, mikäli laskussa on mielestäsi korjattavaa. Lasku veloitetaan tililtäsi vasta hyväksyntäsi jälkeen. Voit myös valita automaattisen maksamisen, jolloin pankki veloittaa laskun tililtäsi eräpäivänä.

Kaikki e-laskusi tallentuvat verkkopankkiisi, ja ne säilyvät arkistossa pankin määrittämän ajanjakson. Halutessasi voit tulostaa itsellesi paperiversion laskustasi tai tallentaa sen omalle tietokoneellesi.

E-laskun edut

  • Helppo: laskun tiedot ovat valmiina

  • Nopea: voit hyväksyä laskun parilla klikkauksella tai valita automaattisen maksamisen

  • Turvallinen: vältät näppäilyvirheet, lasku ei katoa postissa, tunnistus pankkitunnuksilla on luotettava

  • Ympäristöystävällinen: laskusta ei synny paperijätettä