Hybridi-tv:n palveluita kehitetään vauhdilla

Joko älytelevisiosi kaukosäätimen punainen nappi on tullut tutuksi? Sen takaa aukeavat hybridi-tv:n lisäpalvelut, joiden kautta on mahdollista esimerkiksi osallistua ohjelmiin liittyviin äänestyksiin ja arvontoihin sekä katsoa lisämateriaaleja.

Hybridi-tv lupaa rikastaa katseluelämystä tuomalla internetin vuorovaikutteiset ominaisuudet myös televisioon. Käytännössä tämä tarkoittaa kanavaan liittyviä erilaisia nettisisältöjä ja ohjelmien oheispalveluita, joita pystyy käyttämään samalla, kun katsoo ohjelmaa.

Esimerkiksi Putousta, Tanssii tähtien kanssa tai Idols -ohjelmaa seuranneille on tullut tutuksi mahdollisuus äänestää ilmaiseksi omaa suosikkiaan hybridi-tv:n kautta.

Tällä hetkellä hybridi-tv:n palvelut toimivat, jos käytössä on vuoden 2014 tai sitä uudempi älytelevisio, joka on kytketty nettiin ja antenniverkkoon tai Telian kaapelitelevisioon.

Lisäpalveluihin pääsee yleensä painamalla kaukosäätimen punaista nappia. Ohjelmiin liittyvä äänestäminen kuitenkin tapahtuu oikoreittiä suoraan kaukosäätimen sinisellä napilla.

Kyselyjä, kilpailuja ja arvontoja television kautta

Digita kehittää jatkuvasti yhdessä mediayhtiöiden kanssa uusia lisäpalveluita hybridi-tv:hen, kertoo Digitan Videojakelupalveluiden liiketoimintajohtaja Teppo Ahonen.

- Nyt jo tuttujen äänestyspalveluiden lisäksi pyrimme kehittämään jatkuvasti uutta. Tämän syksyn uutuutena ovat olleet erilaiset arvonnat sekä mahdollisuus tilata ohjelmaan liittyvän kännykkä-sovelluksen latauslinkki suoraan omaan puhelimeen.

Digitan tilastojen mukaan Suomessa on tällä hetkellä reilut 400 000 nettiin kytkettyä päätelaitetta. Päivittäin hybridi-tv-laitteita on aktiivisena noin 160 000 kappaletta. Hybridi-tv-palveluiden käyttäjämäärät vaihtelevat palvelun ja kellonajan mukaan voimakkaasti, Teppo Ahonen sanoo.

- Suosituimpia palveluita ovat erilaiset äänestyspalvelut, joita esimerkiksi Idols, Tanssii tähtien kanssa ja Putous tarjoavat. Näissä tyypillisesti äänestyspalvelua käyttää noin puolet kanavalla olevista hybridi-tv:n käyttäjistä. Käyttäjämäärät siis riippuvat kanavan katsojamääristä, mutta tällä hetkellä puhutaan jo kymmenistä tuhansista käyttäjistä kunkin ohjelman aikana, hän kertoo.

Teppo Ahonen ennustaa, että jatkossa erilaiset ohjelmaan suoraan liittyvät palvelut tulevat lisäämään suosiotaan. Tämä tarkoittaa esimerkiksi peukutusmahdollisuutta, kisoja, mielipidekyselyitä, urheiluohjelmien lisätietoja ja arvontoja.

- Lisäksi erilaiset ohjelmien lisäsisällöt kuten videoklipit, kulissien takana jne. sekä suorat linkitykset ohjelmien ja netti-tv-palveluiden (Areena, Ruutu, MTV-palvelu) välillä tullevat lisääntymään.

- Hybridi-tv-palveluiden myötä TV:stä rakentuu kokonainen palvelu, jossa yhdistyvät tv-kanavien ohjelmavirta, siihen liittyvät lisäpalvelut sekä netti-tv-palvelu, Teppo Ahonen lupaa.

Hybridi-tv-palvelut toimivat, kun...

  • Käytössäsi on Digitan antenni-tv-verkko tai Telian Kaapeli-TV.
  • Sinulla on v. 2014 tai sitä uudempi äly-tv: Finlux, Grundig, LG, Panasonic, Philips, Sony, Toshiba tai 2018 vuoden Samsung.
  • Televisiosi on kytkettynä nettiin.