Halusitpa vilkaista, paljonko sähköä taloudessasi on kulunut, tutkia vanhoja laskuja tai tarkistaa sopimustietojasi, kannattaa kirjautua Onlineen. Sieltä löytyy yhtä ja toista hyödyllistä. Onlinen käyttäjäksi pääset kätevästi verkkosivuiltamme.

Energiaraportointi kertoo kulutuksen

Onlinen käytetyin palvelu on energiaraportointi. Se kertoo energiankulutuksen päivä-, viikko-, kuukausi- ja vuositasolla. Monet seuraavat kulutuksia pelkästään mielenkiinnosta, mutta on paljon niitäkin, joille palvelulla on merkitystä myös taloudellisesti. Jos kulutus on isohkoa ja taloudessa on mahdollista ohjata sähkönkäyttöä edullisemmille tunneille, saattaa tuloksena olla huomattavaakin säästöä. Energiaraportointia voi hyödyntää myös, jos syystä tai toisesta tarvitaan yhteenveto esim. vuoden kulutuksista. Energiaraportoinnista on mahdollista saada raportti CSV-muodossa, jonka voi avata mm. Excelillä. Vertailua voi tehdä vuositasolla useamman vuoden ajalta.

Laskut ja sopimustiedot helposti saatavilla

Toinen paljon käytetty palvelu on sähkölaskujen tarkastelu ja tarvittaessa tulostaminen tai tallentaminen omalle koneelle pdf-muodossa. Laskujen listauksessa näkyy muun muassa laskun päiväys, summa ja eräpäivä sekä se, onko lasku maksettu. Avaamalla laskun pdf-tiedostona sitä on helppo tarkastella vielä lähemmin ja tulostaa tarvitsemansa sivut.

Onlinesta löytyy monia muitakin palveluja. Sopimustiedoista on helppo tarkistaa, millaiset sopimukset ovat nyt voimassa ja milloin määräaikainen sopimus on päättymässä. Omia yhteystietoja voi kätevästi käydä laittamassa ajan tasalle, ja täältä voi tilata ennakoimattomista sähkönjakelun keskeytyksistä ilmoittavan Keskeytysvahti-palvelun.

Rekisteröidynkö vai kirjaudunko?

Jos olet uusi Online-palvelun käyttäjä, sinun on ensimmäiseksi rekisteröidyttävä. Tällöin tarvitset käyttöpaikkatunnuksen ja asiakasnumeron, jotka löytyvät sähkölaskusta. Itse keksittäväksi jäävät käyttäjätunnus ja salasana. Lisäksi kannattaa antaa sähköpostiosoite.

Kun palveluun on kertaalleen rekisteröidytty, jatkossa kirjaudutaan sisään käyttäjätunnuksella ja salasanalla. Jos nämä unohtuvat, kannattaa hyödyntää kirjautumissivun Salasanakysely-kohtaa, joka palauttaa käyttäjätunnuksen ja antaa uuden salasanan siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka olet antanut rekisteröityessäsi.