Forssan Energia Oy:n liiketoiminnot yhdistetään emoyhtiö Sallila Energia Oy:öön kokonaissulautumisella 30.6.2024.

Kyseessä on konsernin sisäinen järjestely, jonka tavoitteena on selkeyttää konsernirakennetta sekä yhtenäistää ja tehostaa toimintoja. Kaikki Forssan Energia Oy:n asiakas- ja muut sopimukset ja niihin perustuvat oikeudet ja velvoitteet siirtyvät yhdistymisessä Sallila Energia Oy:lle ja asiakkaat saavat sähkönsä jatkossakin samasta konsernista. Asiakkailta ei edellytetä toimenpiteitä.

Usein kysyttyjä kysymyksiä yhdistymisestä

Tarvitseeko minun tehdä nyt jotain?

Sinun ei tarvitse tehdä mitään, me hoidamme kaiken puolestasi. Forssan Energian sähkösopimusasiakkaat siirtyvät automaattisesti Sallila Energian asiakkaiksi 1.7.2024 alkaen.
Sopimusten siirto ei vaikuta sähkösopimuksiisi tai ehtoihisi. Hinnat ja voimassaoloajat säilyvät ennallaan.

Muuttuuko sähkösopimukseni? Onko hinnankorotuksia tulossa sopimuksen siirtymisen myötä?

Sähkösopimuksesi siirtyy Forssan Energialta Sallila Energialle 1.7.2024 voimassa olevin sopimusehdoin. Tämä tarkoittaa, että sähkösopimuksesi hinnat ja ehdot pysyvät ennallaan eikä hinta muutu siirron yhteydessä.

Minulla on määräaikainen sähkösopimus Forssan Energian kanssa. Mitä sille tapahtuu nyt tai määräajan päättyessä?

Sähkösopimuksesi siirtyy Sallila Energialle 1.7.2024 voimassa olevin sopimusehdoin ja hinnoin. Nykyinen sopimus jatkuu suunnitellusti määräajan loppuun saakka eikä sitä voi irtisanoa siirron yhteydessä. Ennen määräajan umpeutumista saat Sallila Energialta tarjouksen jatkosopimuksesta.

Minulla on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus Forssan Energian kanssa. Mitä sille tapahtuu?

Sähkösopimuksesi siirtyy Sallila Energialle 1.7.2024 muuttumattomana ja jatkuu toistaiseksi voimassa olevin ehdoin ja hinnoin.

Toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen hinta seuraa sähkön markkinahintaa, joten hinta voi muuttua markkinoiden mukaan. Mahdollisista muutoksista saat ilmoituksen Sallila Energialta sähköpostitse, tekstiviestillä tai kirjeitse 30 päivää ennen niiden voimaantuloa. Sinulla on myös 14 päivän irtisanomisaika toistaiseksi voimassa olevassa sopimuksessa.

Onko mahdollista irtisanoa määräaikainen sähkösopimus siirron tai muutoksen yhteydessä?

Määräaikainen sähkösopimus on sitova molemmille osapuolille ja pysyy voimassa, kuten sopimusvahvistuksessa ja -ehdoissa on määritelty. Forssan Energian määräaikaiset sopimukset siirtyvät Sallila Energialle 1.7.2024 muuttumattomina, nykyisin ehdoin ja hinnoin. Sopimukset jatkuvat sovitusti määräajan loppuun. Määräaikaisen sähkösopimuksen voit irtisanoa sen päätyttyä, kun taas toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen voit irtisanoa milloin tahansa kahden viikon irtisanomisajalla.

Jos määräaikainen sopimukseni päättyy ennen 1.7.2024, mitä tapahtuu sopimukselleni?

Lähetämme sinulle postitse tarjouksen uudesta sopimuksesta hyvissä ajoin ennen nykyisen sopimuksesi päättymistä. Jos et ole kiinnostunut tarjouksesta, sopimuksesi jatkuu toistaiseksi toimitusvelvollisin hinnoin, jotka ovat samat molemmissa yhtiöissä. 1.7.2024 alkaen sopimuksesi siirtyy Sallila Energialle nykyisin hinnoin ja ehdoin.

Mistä saan jatkossa laskut?

Forssan Energia laskuttaa sinua energian kulutuksestasi 30.6.2024 asti. Saat Forssan Energialta viimeisen laskun heinäkuun aikana. Tämän jälkeen saat laskut Sallila Energialta, jolloin laskuttajan nimi ja myös tilinumero vaihtuvat.

Sallila Energia laskuttaa sinulta sähköenergiasta ja paikallinen verkkoyhtiösi sähkön siirrosta. Jos asut Forssan Verkkopalveluiden alueella ja olet tähän saakka saanut vain yhden laskun, saat jatkossa laskun sähkön siirrosta Forssan Verkkopalveluilta.

Muuttuuko tilanteeni, kun olen saanut laskut useasta käyttöpaikastani yhdistettynä koontilaskuun?

Sähkönmyynnin koontilaskutus jatkuu ennallaan eikä muutoksella ole vaikutusta siihen.

Olen vastaanottanut laskuni e-laskuna, tarvitseeko minun tehdä mitään?

Saat e-laskuehdotuksen Sallila Energialta verkkopankkiisi. Hyväksymällä ehdotuksen saat jatkossakin sähköenergialaskusi kätevästi e-laskuina. Huomioithan, että jos olet OP-pankin asiakas, e-laskumuutos tehdään automaattisesti, joten sinulta ei vaadita mitään toimenpiteitä.

Olen vastaanottanut laskuni suoramaksuna, tarvitseeko minun tehdä mitään?

Suoramaksusopimus ei siirry automaattisesti Sallila Energialle. Saat ensimmäisen sähkölaskusi paperisena postitse, mutta voit solmia uuden suoramaksusopimuksen helposti omassa pankissasi. Tarvittavat tiedot löydät ensimmäisestä Sallila Energian lähettämästä laskusta.

Huomioithan, että muutos suoramaksuihin tapahtuu automaattisesti OP-pankin asiakkaille, joten sinulta ei vaadita mitään toimenpiteitä.

Saanko Forssan Energialta loppulaskun?

Kun sopimukset siirretään Sallila Energialle, ne päättyvät Forssan Energialla. Päättyneestä sopimuksesta lähtee loppulasku. Sopimuksesi jatkuu kuitenkin ennallaan Sallila Energian kanssa, eikä sähköntoimitukseen tule katkoksia.

Miksi Forssan Energia Oy:n liiketoiminnot yhdistetään Sallila Energia Oy:öön?

Kyseessä on konsernin sisäinen järjestely, jonka tavoitteena on selkeyttää konsernirakennetta sekä yhtenäistää ja tehostaa toimintoja. Näin saavutettavien liiketoiminnallisten hyötyjen avulla voidaan edelleen kehittää asiakaspalvelua ja uusia tuotteita. Sulautumisella ei ole henkilöstövaikutuksia.

Sallila Energia -konserniin kuuluvat emoyhtiö Sallila Energia Oy sekä tytäryhtiöt Forssan Energia Oy, Sallila Sähkönsiirto Oy ja Sallila Energiapalvelut Oy. Sallila on paikallinen energiayhtiö, jonka päätoimialue ulottuu Ypäjältä Huittisiin. Yritys on perustettu jo vuonna 1914.

Mistä saan tarvittaessa palvelua?

Verkkosivuillamme ja Online-palvelussamme voit hoitaa monenlaisia asioita sähköisesti silloin kun sinulle parhaiten sopii.

Forssan Energia palvelee sähkösopimusasiakkaita aina 30.6.2024 saakka, jonka jälkeen Sallila Energia ottaa vastuun sähkösopimuksiin liittyvästä asiakaspalvelusta. Sähkö tulee jatkossakin samasta konsernista, ja samat tutut henkilöt palvevat jatkossakin niin puhelimitse kuin sähköisestikin.

Katso täältä tarkemmat tiedot asiakaspalvelustamme.