Miksi saan kaksi sähkölaskua?

Sähkön siirto ja sähkön myynti on eriytetty toisistaan. Sallila Sähkönsiirto vastaa sähkön siirrosta omalla jakeluverkkoalueellaan ja laskuttaa siitä. Valitsemasi sähkön myyjä laskuttaa sähkön omalla laskullaan. Mikäli asut Sallila Sähkönsiirron jakeluverkkoalueella ja ostat sähkösi Sallila Energialta, saat vain yhden laskun, jossa on sekä siirto että myynti.

Kuinka usein saan sähkölaskun?

Laskutus perustuu asiakkaan paikallisen verkkoyhtiön ilmoittamiin tarkkoihin kulutustietoihin. Arviolaskutusta käytetään ainoastaan niissä kohteissa, joissa ei ole etäluettavaa mittaria. Tasaerälaskutus ei ole mahdollinen.

Etäluettavat mittarit

  • Vuosikulutus yli 8000 kWh, laskutus joka kuukausi
  • Vuosikulutus alle 8000 kWh, laskutus joka toinen kuukausi
  • Vuosikulutus alle 2000 kWh (vapaa-ajan asunnot), laskutus kerran vuodessa

Mikäli asiakkaalla on sähköinen e-lasku, voimme laskuttaa kuukausittain vuosikulutusmäärästä riippumatta.

Arviolaskut

Neljä laskua vuodessa, joista yksi on tasauslasku tai 12 laskua vuodessa, joista yksi on tasauslasku.

Missä ja miten voin tarvittaessa sopia laskun maksuajasta?

Jos tarvitset lyhyen maksuajan laskulle, sinulla on eräpäivän jälkeen 14 päivää aikaa maksaa lasku ilman maksumuistutusmaksua ja siitä aiheutuvia kuluja. Jos tarvitset tätä pidemmän maksuajan, ota yhteyttä asiakaspalveluumme ennen kuin lasku erääntyy. Suoramaksulaskun maksupäivää emme voi siirtää. Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen.

Miten saan sähkölaskuni e-laskuna?

Saat e-laskun vaivattomasti käyttöösi oman verkkopankkisi kautta. Mikäli et vielä ole verkkopankkiasiakas, pankkisi antaa sinulle pankkitunnukset ja opastaa verkkopankin käyttöön.

Mistä löydän sähkölaskuni?

Laskuarkisto löytyy Online-palvelustamme, jota voit käyttää ympäri vuorokauden. Palvelun käyttö edellyttää rekisteröitymistä. Online-palvelussa voit selata kätevästi laskutushistoriaasi ja avata laskut tarvittaessa myös tulostettavaan muotoon. Näet yhdellä silmäyksellä myös laskujesi maksutilanteen.

Mistä sähkölaskuni muodostuu?

Sähkön hinta muodostuu kolmesta osasta; sähkön siirtopalvelusta, sähköenergiasta eli myynnistä sekä veroista. Sekä siirrosta että myynnistä veloitetaan kiinteä perusmaksu (euroa/kk) ja energiakulutuksen mukaan määräytyvä energiamaksu (snt/kWh). Sähkön siirron yhteydessä laskutetaan lisäksi sähköveroja, joita ovat sähkön valmistevero ja huoltovarmuusmaksu. Lisäksi sähkön siirto- ja myyntihinnat ja sähkövero sisältävät arvonlisäveron. Verojen osuus koko sähkölaskusta on keskimäärin 30 prosenttia.