18.5.2022

Voimalinjoihin asennettiin lintuesteitä Huittisissa

Etenkin kevät- ja syysmuuttojen aikoihin isot linnut törmäävät sähköjohtoihin levähdystaukojensa yhteydessä. Seurauksena on lyhyitä sähkökatkoja, joiden vaikutus saattaa tuntua laajallakin alueella. Tilanne on ikävä sekä lintujen että sähkönkäyttäjien kannalta.

Lintujen törmäämistä pyritään estämään asentamalla sähköjohtoihin lintuesteitä. Tiistaina 17.5. Sallila Sähkönsiirto asensi Huittisiin Karhiniemelle Naarassaarentien varteen pyöriviä heijastimella varustettuja lintuesteitä. Toive esteiden asentamisesta oli tullut asiakkaalta. Naarassaarentie on Isosuon luonnonsuojelualueen eteläpuolella. Alueella on runsas lintukanta, mm. suohaukkoja ja harmaahaikaroita.

Sallila on tähän asti käyttänyt voimalinjoissaan lintupalloja. Tämä on ensimmäinen kohde, johon asennettiin tuulessa iloisesti pyörivä heijastimia. Tällaisessa lintuesteessä on värillisten heijastimien lisäksi molemmin puolin fluorisoivat tarrat, jotka parantavat näkyvyyttä hämärässä ja pimeällä. Laakeroidun heijastimen toivotaan kestävän kohteessaan vuosikausia. Heijastin on myös nopeampi asentaa kuin pallo. Tämä toimii ikään kuin hiirensadin napsahtaen johtimeen kiinni.