11.1.2021

Tuulta ja lumisadetta luvassa 12.1. aamuyöstä alkaen

Voimistuvan tuulen ja runsaan lumisateen takia Sallila Sähkönsiirto kohottaa valmiuttaan lisämiehityksillä vikapäivystykseen.

Tuulen ennustetaan voimistuvan tiistain aamuyön aikana maa-alueillakin lähelle myrskylukemia. Puuskissa tuulenvoimakkuuden ennustetaan voivan olla yli 21 m/s. Tämän sekä puihin kertyvän lumen takia puita saattaa kaatua sähkölinjoille.

Linjan päälle kaatuneesta puusta on syytä ilmoittaa suoraan Sallilan vikapäivystysnumeroon 02 764 1011. Sähköiskuvaaran takia sivullisten ei missään nimessä pidä mennä linjassa kiinni olevan puun tai mahdollisesti maahan pudonneen johtimen lähelle.

Puun kaatuminen pienjännitejohdolle (esim. talojen syöttökaapelit) saattaa aiheuttaa hengenvaarallisen nollavian. Nollavian tunnistaa siitä, että valot saattavat toimia eri kirkkaudella ja väristä. Nollavika saattaa muuttaa kaikki kodin metalliset laitteet, kuten sähköhellan, tiskipöydän, vesihanan ym. jännitteiseksi. Tällöin pitää mahdollisimman nopeasti katkaista sähköt talon pääkytkimestä ja soittaa Sallilan vikanumeroon. Molemmissa tapauksissa Sallilan asentajat tulevat hoitamaan asiat turvallisesti kuntoon.

Mahdollisiin sähkökatkoihin kannattaa aina varautua varmistamalla, että kotoa löytyy toimivia taskulamppuja, kynttilöitä ja tulitikkuja ym. Muista myös pitää huolta, että puhelimen akku on täyteen ladattu. Mahdollisen suurhäiriötilanteen varalta, jollainen oli esim. Tapani-myrskyn aikaan vuonna 2011, kotona olisi hyvä olla lisäksi paristoilla toimiva radio ja siihen paristot.

Mikäli alueelle tulee laajempia pitkäkestoisia sähkökatkoja, tiedotamme tilanteesta kotisivujemme ja Facebookin välityksellä.