Kotitalousvähennys yksityishenkilöille

Yksityishenkilö voi saada verotuksessaan kotitalousvähennystä työstä, jonka on teettänyt omistus- tai vuokra-asunnossa joko omassa kodissaan, vapaa-ajan asunnollaan tai vanhempiensa tai isovanhempiensa kotona. Kotitalousvähennyksen saa työn osuudesta, josta voi vähentää 40 %. Vähennyksen maksimimäärä on 2 250 euroa vuodessa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa. Aurinkosähköjärjestelmän asennuskustannukset kuuluvat vähennyksen piiriin.

Lisätietoja verohallinnon sivuilta

Energiatukea yrityksille

Yritykset ja yhteisöt voivat saada energiatukea uusiutuvan energian investointeihin. Energiatukea on haettava ennen hankkeen aloittamista. Aurinkosähköinvestointeihin voi saada tukea 15 %. Investoinnin on oltava yli 10 000 euroa.

Lisätietoja Business Finlandin sivuilta.

Investointitukea maatiloille

Maatilat voivat saada investointitukea 40 % aurinkosähköjärjestelmän arvonlisäverottomista kustannuksista. Investointi on tukikelpoinen siltä osin kuin energia käytetään maatalouden tuotantotoiminnassa. Investointia ei saa aloittaa ennen tuen myöntämistä. Myönnettävä minimiavustus on 7 000 euroa, jolloin kustannusten on oltava vähintään 17 500 euroa (alv. 0 %).

Lisätietoja Ruokaviraston sivuilta.